Hartman Optik

Optifloat

Optifloat är till för dem som besväras av grumlingar i synfältet, även kallat ”floaters” eller ”svarta flugor”. Innehållet i optfloat har i en stor studie visats ge betydande positiva effekter för att minska besvären för de som har problem med grumlingar i ögats glaskropp.
Detta är ett kosttillskott som innehåller aktiva substanser från pomeransextrakt, vindruvskärneextrakt samt L-Lysin, C-vitamin och zink.

Glaskroppen består till nästan 99% av vatten, resten är främst hyaluronsyra. Hos yngre personer är den fast i sin konsistens men blir alltmer lättflytande ju äldre man blir. Detta leder till att glaskroppen börjar sjunka ihop, vilket gör att den drar i näthinnan, där den sitter fast, vilket kan ses som blixtar och i värsta fall leda till näthinneavlossning. När glaskroppen sjunker ihop, vilket är en naturlig process, så kan det också uppstå grumlingar i glaskroppen. Dessa uppfattas som trådar eller prickar som följer ögats rörelser och flyter omkring i synfältet. Optifloat är till dem som besväras av grumlingar i synfältet. Innehållet i Optifloat har i många fall visat sig förhindra denna process.

Hos oss kan du köpa dessa i 90-pack.