Hartman Optik

Synundersökning

En synundersökning kostar 395:- och tar ca 30 minuter, den utförs av legitimerade optiker och vi följer kvalitetsnormen. Vid undersökningen kollar vi vad du behöver för styrka till dina glasögon, utifrån det rekommenderar vi ett lämpligt glas för just ditt synfel. Skulle en remiss behövas så skickar vi en sådan.

Kontaktlinsundersökning

Om du är förstagångsanvändare av kontaktlinser kostar första besöket 895:- och tar ca 60 minuter. Här görs först en vanlig synundersökning och sedan en mer specifik undersökning där vi mäter bland annat ögats form för att kunna ta fram den bäst anpassade linsen för just dig. Vi tränar på att sätta i och ta ur linserna innan du får med dig dem hem.

Har du haft kontaktlinser sedan tidigare så kostar en undersökning 395:- och tar ca 30 minuter. Här kollar vi så linsbärandet fungerar bra och om styrkan behöver ändras. Att hornhinnan ser fin ut och att ingen infektion finns. Har det kommit någon ny kontaktlins på marknaden finns även tillfälle att prova den.

Vi arbetar även med Dreamlens, en lins man endast bär under nattid.

Ögonhälsoundersökning

Ögonhälsoundersökning rekommenderas till dig som passerat 50 år eller som har ögonsjukdomar i släkten. Det är lättare att åtgärda eventuella förändringar i ögat ju tidigare de upptäcks. Den kostar 795:- och tar ca 60 minuter. Här görs förutom en vanlig synundersökning även en ögonbottenfotografering, synfältsmätning och ögontrycksmätning. Sedan skickas bilden iväg till ögonläkare för bedömning. Vi har även optiker med magisterexamen som arbetar hos oss som själva kan bedöma bilderna. Även här skickas remiss till ögonläkare om något avvikade upptäcks.

Körkortstest

Vi utför syntest inför körkortstillstånd den kostar 150:- och tar ca 15 minuter. Vi sänder sedan in resultatet till trafikverket digitalt, kom ihåg att ta med legitimation.