fbpx

Hartman Optik

Glasögon

Att välj glasögon är inte alltid lätt. Ofta ser man inte riktigt hur det ser ut förrän man fått sina glasögon inslipade. Vi vill att du ska bli supernöjd med ditt nya par glasögon från oss, därför guidar vi dig genom ditt val så gott vi kan. Utifrån din egen stil och dagens mode hjälper vi dig att hitta den rätta glasögonbågen för dig.

Ibland kan det vara svårt att bestämma sig – därför erbjuder vi alltid våra kunder möjligheten att låna med några olika exemplar hem för att få extra smakråd av vänner eller bekanta.

Arbets- & terminalglasögon

Synen har stor betydelse för trivsel och effektivitet i arbetet. Felaktiga glasögon och förhållanden kan ge onödiga problem som trötthet, huvudvärk, ont i ögonen, nacken eller muskelvärk etc. Rätt typ av arbetsglas gör skillnad på jobbet. Stelhet och trötthet minskar. Dina arbetsdagar blir både mer vilsamma och produktiva.

Glasögon för barn

Vi har ett brett sortiment av barnglasögon I olika prisklasser. Idag finns det även ett glasögonbidrag för barn mellan 8-19år. Bidraget är 800 kr och det kan man använda vid köp av glasögon eller linser, en gång per år kan man använda bidraget om styrkeförändring skett. Bidraget omfattar inte synundersökningen.

Glas

Vi jobbar med de största glasleverantörerna, Hoya och Essilor. Det finns en en hel del olika glas att välja mellan, efter att vi gjort en synundersökning kan vi rekommendera ett glas som passar dina behov. Vi har allt från enklare produkter till dom allra senaste. Den senaste tekniken för att tillverka progressiva glasögon gör det enklare att använda dem.

Verkstad

Vi slipar alla våra glasögon själva. Alla våra butiker har en egen verkstad där glasen slipas. Detta gör att vi kan hålla snabb leverans av dina glasögon. Vi kan även slipa in nya glas i egen båge inom 2 timmar. Skulle dina glasögon gå sönder och du behöver en snabb lagning kan vi slipa om dina glas till ny båge samma dag. Vi utför även om det behövs enklare lödningar och repartioner av dina befintliga glasögon.

Torra ögon

Torra ögon är idag ett vanligt problem. De vanligaste symptomen är trötthetskänsla i ögonen, irritation eller ökad tårproduktion och detta kan bero på nedsatt tårproduktion, läkemedelsbiverkan eller på yttre faktorer, såsom dammiga miljöer, bildskärmsarbete eller luftkonditionering. Det finns en mängd hjälpmedel mot torra ögon men det är viktigt att ha rätt sort för bästa effekt. Vi har många bra produkter som kan hjälpa vid dessa besvär.

Hylo-Comod är smörjande ögondroppar helt fria från konserveringsmedel för dig med medelsvåra problem. Förebygger och fuktar torra, svidande, rinnande eller trötta ögon. Innehåller högkvalitativ hyaluronsyra 1mg/ml

Hylo-Gel är intensivt smörjande ögondroppar vid väldigt torra ögon. Denna är långtidsverkande och också helt fri från konserveringsmedel. En intensiv droppe för dig med lite mer ihållande torra och trötta ögon. Innehåller 2mgsom ger ett mer långvarig lindring för ögat.

Hylo-Dual Intense är en intensivt smörjande och långtidsverkande ögondroppe för kroniskt torra och irriterande ögon. Passar för dig som behöver lindring vid extremt torra ögon, brännande, kliande, rinnande ögon. Innehåller 2mg/ml Hyaluronsyra och Ectoin.  Helt fri från konserveringsmedel. Bör ej användas med kontaktlinser.

Hyaluronsyra är ett naturligt ämne som redan finns i kroppen. Dess viktigaste uppgift i ögat är att binda vatten och därmed smörjar och bibehålla fukten.

Ectoin är ett snarlikt ämne som hyaluronsyran. Även den har en hög vattenbindande egenskap. Tillsammans skapar dessa ett skydd vid extrem irritation i ögat. Samtidigt som Ecotin indirekt  stabiliserar lipidskiktet i tårfilmen som ett yttligre skydd mot vattenavdunstningen.

Hylo-Care är en vårdande kombinationsdroppe helt fri från konserveringsmedel, som förutom 1mg/ml hyaluronsya även innehåller dexpantenol som är ett B-vitamin som påskyndar läkning i ögat. Passar bra för dig med små skador på ögats yta som kan uppstått till följd av torra ögon eller efter operation.

EvoTears fungerar som tårfilmens lipidfas och lämpar sig för dig som har torra ögon på grund av MGD*-problem eller lipidbrist.

EvoTears är den första ögondroppen som endast innehåller ett enda ämne – Perfluorohexyloktan (F6H8). Perfluorohexyloktan är fettlöslig och inte benägen att reagera vare sig kemiskt, fysiologiskt eller metaboliskt. Perflourohexyloktan har lägre ytspänning än vatten vilket gör att droppen sprids över ögats yta mycket snabbt.

EvoTears innehåller inga konserveringsmedel, fosfater eller emulgeringsmedel och är den enda vattenfria ögondroppen. Det gör att droppens volym på 10 µl blir cirka 1/3 av vanliga vatteninnehållande ögondroppars storlek, vilket motsvarar ungefär den volym som får plats på ögats yta.

*MGD (Meibomian Gland Dysfunction) = Dysfunktion i de Meibomska körtlarna
Ska ej användas ihop med kontaklinser.

Oxyal är smörjande droppar kan hjälpa till att lindra besvär när ögonen känns torra, trötta eller irriterade. Dropparna innehåller hyaluronsyra ochhjälper det till fukta, smörja och skydda ögats yta. Det innehåller också ett unikt konserveringsmedel (Oxyd®) som omvandlas till syre, vatten och naturliga salter direkt när dropparna kommer i kontakt med ögat. Man kan förenklat säga att Oxyal är konserverat i flaskan men fritt från konserveringsmedel i ögat när omvandlingen skett. Passar bra ihop med kontaklinser.

Thealoz Duo ögondroppar innehåller en kombination av cellskyddande trehalos och återfuktande hyaluronsyra vilket är ett mycket effektiv sätt att behandla torra ögon. Thealoz Duo kan fungera oavsett om du har milda, medelsvåra eller svåra problem av torra ögon. Anledningen är att oavsett svårighetsgrad har du med torra ögon så har dom nytta av både återfuktning och cellskydd. Innehåller inget konserveringsmedel och passar ihop med linser. Denna droppe finns även som gel för dig som behöver yttligare återfuktning. Då ej ihop med linser.

Delbetalning

Det ska vara lätt att handla glasögon och linser. Hos oss kan du dela upp betalningen av dina glasögon och kontaktlinser. Det enda som krävs är en sedvanlig kreditprövning, svaret får du medan du väntar. Fördelen är en kostnadsfri delbetalning under 6 månader, därefter tillkommer en månadsavgift, och nästa gång du handlar hos oss kan du handla med delbetalning direkt utan att behöva pröva om krediten. Vi samarbetar med Resurs Bank.